TOSSUPALLO

                                 Tossupallo on toistaiseksi tauolla. Jatketaan jos joukkueita taas löytyy.

Gurut ry. sai kaupungilta oivan 25-vuotislahjan, kun koko Gurujen historian käytössä ollut Impivaaran ulkokaukalo siirrettiin Parkin kentälle valmistuneelle kumitekonurmelle. Hienon pelialustan lisäksi nyt ovat käytössä myös pukukopit suihkuineen sekä kunnolliset vaihtoaitiot.
Tossupalloa eli kaukalojalkapalloa pelataan kesäaikana Parkkimäen kentän kumitekopohjaisessa jääkiekkokaukalossa. Maaleina ovat n. käsipallomaalin kokoiset maalit, jotka ovat n. puoli metriä irti päätylaidasta ja yhdistettynä siihen viistoilla vanerilevyillä. Maalivahdin alue on kooltaan 9x9 metriä. Joukkueessa on kerrallaan kentällä viisi kenttäpelaajaa sekä maalivahti. Pelaajavaihdot saa suorittaa  katkon aikana tai lentävästi pelin aikana. Paitsioita ei pelissä tunneta, mutta pallo ei saa ilmassa ylittää molempia siniviivojen kohdalle piirrettyjä viivoja. Taklaukset ovat kiellettyjä. Rikkeistä rankaistaan vapaapotkulla tai 2:n tai 5:n minuutin jäähyillä. Säännöt ovat luettavissa  
näiltä sivuilta

.
Peli sopii hyvin kaveriporukoille tai työpaikkaliikunnaksi.
Gurut ry. järjestää kesäisin kaukalojalkapallon Lions-sarjaa, jonka kiertopalkintona kiertävän leijonapatsaan on Lions-club Impivaara lahjoittanut jo Gurut ry:n perustamisvuonna 1984. Otteluita pelataan iltaisin maanantaista torstaihin toukokuun alusta  Juhannusviikolle. Tulokset ja sarjataulukot löytyvät Lions-sivulta. Syksyllä järjestetään erillinen syysturnaus. Lisätietoja lajista info@gurut.info tai Raimo Leinolta 0400-860610.


 

Kuvassa Parkkimäen kentän tekonurmella pelatun historian ensimmäisen
kaukalojalkapallo-ottelun Palolaitos-Jaguars pelaajia.

Etualalla historiallisen ensimmäisen maalin tehnyt Jaguarsin pelaaja
n:o 21 Jani Väkeväinen.

Vasemmalla ottelun erotuomari Gurut ry: puheenjohtaja Uri Seera.